ni saje nak cerita pasal menghias kek hantaran kahwin adik saya tu. kitorang guna konsep do it yourself (DIY) je, dari hantaran, hiasan dalam bilik, pelamin, kek, doorgift, semuanya DIY. safe budget weh..
jom kita lihat gambar-gambar dari kek belum terhias hingga menjadi terhias jelita (。❤‿❤。)
ini namanya moist choc cake atau kek coklat basah. digemari termata teramat sangat oleh adik lelaki nan satu. dia yang request.. hehe, biasanya kalau saya nak buat kek ni untuk raya, dia mesti sebok nak buat juga. kakak-kakak ipar yang ramai (8 orang semuanya) bila merasakan kek ini, kebanyakannya tanya beli kat mana? hello, i buat sendiri hokeyyy... hihihi...disebabkan kesedapan, mereka menapaukan kek ini.. resepi? insyaAllah kalau rajin i nak menaip.. sumber resepi dari kedai kek cina mana entah, member kerja part time kat kedai tu dia kongsikan resepinya. hehe..
sudah di topping kan
tet, sekuntum bunga
nah, berkuntum-kuntum lagi kami letak ( cekde, along, angah, acik, mirul) ... cuba teka, saya yang mana satu?? cekde kah? along kah? angah kah? atau acik kah?? mirul of course lah bukan.. ◠‿◠
yang kelihatan bajunya, itulah yang men deco kan kek ini.. saya tukang topping n bagi arahan jek.. hakhak
selamat pengantin baru khairul ❤umi
❤❤❤❤❤❤
selamat
pengantin
baru...
khairul
❤
umi
letak dalam peti ais, beratnya 1.7 kg.. kalau kat kedai berapa hengget ek?
nah, telah siap letak atas dulang. sedia untuk ke rombongan kahwin...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan